Over ons

Het idee om kaften van boeken her te gebruiken, om er nieuwe notitieboekjes van te maken, werd geboren eind 2015. Beiden wilden we graag echt iets maken, iets fysieks produceren en dat op de markt brengen. Er ging een wereld voor ons open. Paul vond een traditionele boekbinder, die hem ook de ins en outs wilde leren over de kunst van het boekbinden, en ging in gesprek met sociale werkplaatsen, gemeente en andere partijen om samenwerkingen aan te gaan. Joline kon haar hart op bij het bouwen van de webshop en de andere creatieve aspecten van het opzetten van een nieuw bedrijf en merk. En zo geschiedde: Kaftwerk is een feit! 

Vrolijke notitieboeken, ondersteunend aan de circulaire economie

Voor het creatieve duo is het wellicht een uit de hand gelopen hobby, maar er zit zeker ook een visie achter Kaftwerk. Wij zochten naar een leuk alternatief voor de saaie notitieboeken bij ons op kantoor. Daarnaast geloven wij in de herbruikbaarheid van producten. Ter ondersteuning van de circulaire economie zijn wij erg blij om oude leesboeken te kunnen hergebruiken en hier unieke vintageboeken van te maken. Het is dus een win-win situatie.

Paul Schuijt

Paul is als digital manager bij Red Bull verantwoordelijk voor alles wat te maken heeft met Web, Social, Mobile, Gaming en Apps.  Al meer dan 5+ jaar zorgt hij ervoor dat alle content over de juiste kanalen bij de juiste mensen komt. Kaftwerk is bedacht als tegenhanger van zijn digitale werkzaamheden. Daarom houdt Paul bezig met de productie en inkoop van de kaften. Hij moet daarom verplicht rondneuzen in elke boekhandel en antiquariaat welke hij tegenkomt. Het binden van boeken was tot 3 jaar geleden volledig nieuw voor hem, maar hij heeft het geleerd van de beste. Paul krijgt enorm veel energie als er een nieuwe lading kaftwerken uit de boekenpers gehaald wordt, die ze op de webshop kunnen zetten.

Joline Kool

Met haar open en creatieve instelling, houdt Joline wel van nieuwe uitdagingen. In de 7 jaar die ze voor PostNL werkt, heeft ze verschillende functies bekleed binnen het Marketing & Communicatie werkveld. Haar laatste job als online marketeer webshops, maakte dat ze nog meer interesse kreeg voor de wereld van e-commerce. Vandaar dat het uitdokteren van de wondere wereld van WordPress en het ontwikkelen van de webshop & alle marketingactiviteiten voor Kaftwerk haar heel blij maakt. Het liefst vanuit Harry (een Volkswagen T2 campertje) ergens in de natuur.

Paul Schuijt Kaftwerk
Joline Kool